YAYIKLI KÖYÜNE KÖPRÜ YAPIMI TAMAMLANDI.
Arguvan Yayıklı köyüne Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı\'nca 2009 yılında (KÖYDES) programı kapsamında ihale edilen köprü yapımı tamamlandığı açıklandı. Köprü 18 metre uzunluğunda, genişliği de 2.80 metre olduğu. Köprünün alt ve yan duvarlar betonarma olarak inşa edildikten sonra üst tabla tren şaseleri kullanılarak yapıldığı açıklandı.
İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sami Er’in yaptığı açıklamada; İnşa edilen köprüyü yaparken DDY dan tren şaseleri aldık,TEDAŞ İl Müdürlüğü araçları bu şase demirlerini köprüye yerleştirdi. Özel idare olarak bu projenin kontrol hizmetlerini, köprü dolgularını, yol bağlantılarını, ve ihtiyaç olan demirini, iş makineleri ile işçiliğini yaptık. Normalde 150-200 bin TL’ye mal olması gereken bu köprüyü 40 bin TL’ye mal ettik” diyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, harcadıkları her kuruşun farkında olduklarını ifade etti. Er bölgedeki çalışmalarını incelerken gördüğü bir manzara karşısından çok etkilendiğini, soğuk kış günlerinde insanlar yarı beline kadar suların içinden karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını, burada yaşayan insanların çocuklarını okula gönderirken tahta köprüden geçtiklerini artan kış ve ilkbahar yağışlarında bu köprülerin selden hasar gördüğünü, sık sık dereye düşmekte ve ölüm tehlikesi yaşadıklarını vatandaştan dinledikten sonra yetkili birimlerine biran önce bu köprü projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bugün bu köprünün yapılması ile vatandaşa sağlıklı hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Köprünün yapıldığına hala inanamıyorum.
Yayıklı Köyü sakinlerinden İsmet Öğüt 50 yıllık rüyamız gerçek oldu.Köprünün yapıldığına hala inanamıyorum,her sabah kalktığımda acaba köprü yerinde duruyormu diye bakarken acaba rüyamı görüyorum dedi. İsmet Öğüt sözlerine söyle devam etti. Ben bu evde doğdum 50 yıldır burada yaşıyorum, benim babam, dedemde burada yaşamış. Şimdiye kadar tahta köprülerden karşıdan karşıya geçmişler. Kışın ve ilkbaharın yağan yağmur nedeniyle sular artıyor köprümüzü götürüyor. Bizim çocuklarımızın okulu karşıda olduğundan dereyi geçmek için yarı belimize kadar sulara girerek onları okula taşıyoruz. Hastamız olsa ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Suyun içine girip çıkarak burada yaşayan herkes romatizma hastalığına yakalandı. Kaç defa tahta köprüden düşenler oldu köylü zor kurtardı. Benim 4 çocuğum var. Bu şartlar altında onların 3 tanesini okuttum devlete hizmet ediyorlar. Şimdi bu köprünün yapıldığına inanamıyorum, her gün sabah kalkıp bakıyorum acaba gerçek mi yoksa bir rüyamı gördüm diyorum Burada daha önce 7 hane vardı. Ulaşım sağlanamadığı için köyü terk edip gittiler. Bu köprünün yapılması ile şimdiden üç hane inşaat işlerine başladı. Geri gelmeyi düşünüyorlar. Her gün ailem ve komşular devletimin bütün yetkili kuruluşlarına başta Özel idare çalışanlarına dua ediyorlar bende sonsuz teşekkür ediyorum dedi.
Kaynak:il özel idare