2 çocuk çığ altında kaldı
Sivil savunma ve jandarma ekipleri tavşan avlamak için evden çıkan amca çocukları Derviş A. ve Fatih A’yı oturdukları köyün yakınında buldu
Malatya merkeze bağlı Danışık köyünde jandarmaya başvuran aileler, amca çocukları Derviş A. (16) ile Fatih A’nın (12) kayıp olduklarını bildirdi. Sivil savunma ve jandarma ekiplerinin arama çalışmalarına İl Özel İdaresi ekipleri de katıldı. Ekiplerin köyün yakınında çığ düşmesi olduğunu fark etmeleri üzerine çalışmalar bu tarafa yoğunlaştırıldı. Kurtarma ekipleri, bölgede yaptıkları arama sırasında çığın düştüğü bölgede ölü bir tavşan görülmesi üzerine, kazı başlattı. Cesetlerine ulaşılan çocukların ellerinde tüfek olduğu görüldü. Yetkililer, çığa, çocukların avlanmak için ateş etmesinin yol açmış olabileceğini söyledi. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, ava çıkan amca çocuklarının çığ düşmesi sonucu yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.
Ambulansın üstüne çığ düştü
Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Teluşağı köyünde kolu kırılan Ümmühan Güler’i alan sağlık ekibinin bulunduğu ambulansın üzerine çığ düştü. Ambulanstakiler İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.