KADER DEĞİL KATLİAM

Zonguldak’ta göçük altında kalan işçilerin cesedine 4 gün sonra ulaşıldı. Muhalefet partileri ve sendikalar, Zonguldak’taki maden kazasını “Mesleğin kaderinde bu var” sözleriyle değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi.

KADER DEĞİL KATLİAM

 Kader değil katliam’

Muhalefet partileri ve sendikalar, Zonguldak’taki maden kazasını Mesleğin kaderinde bu varsözleriyle değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğana sert tepki gösterdi. Siyasi partiler, sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları Zonguldak Karadon’da yaşanan maden ocağı faciasının sorumluları olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızı istifaya çağırdılar. Başbakan Erdoğan’ın sözlerini eleştiren temsilciler, Ölümler kaza ya da kader değil, cinayettir dediler.


Zonguldak’ta göçük altında kalan işçilerin cesedine 4 gün sonra ulaşıldı.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın işçilere ancak 4 günde ulaşılacağı açıklamasının üzerinden saatler geçtikten sonra madencilerin cesetlerine ulaşıldı. İlk günlerde işçilere ulaşılamadığı, bu nedenle uzun yoldan (Gelik Maden Ocağı) kurtarma çalışmalarının yapılacağı yönündeki açıklamalar yapılmasına karşın dün cesetlerin patlamanın olduğu Karadon Maden Ocağı’ndan asansörle çıkarılması, izlenen yöntem ve kazılan bölgenin yanlış olduğuna ilişkin tartışmalar yarattı.

Zonguldakta Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait kömür ocağında geçen pazartesi günü saat 13.28de grizu patlamasında yerin 540 metre altında kalan 30 madenciyi arama çalışmalarında dün umutlu bekleyiş sona erdi.

Basından

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56